הדרכת הורים – ארגז הכלים המודרני להורות יעילה
אמא, אני לא יכול..
אבא, תלביש אותי!
יותר, אני לא הולך לבית הספר.
אלה חלק מהמשפטים ששומע כל הורה ולא בטוח כיצד להגיב עליהם. בד”כ
הוא מגיב בכעס בחוסר סבלנות ואח”כ מצטער עד עומק נשמתו.
הכיצד?
כאשר אדם מעוניין לרכוש מקצוע, הוא הולך ללמוד מספר שנים כדי לקבל את הידע וארגז הכלים שיעזרו לו בביצוע התפקיד שלו. אך לתפקיד החשוב ביותר אין הדרכה, אין לימודים ואין ספרי לימוד- הורות. להיות הורה זוהי משימה לא פשוטה בכלל. ההורה כעת אחראי על חייו של אדם נוסף, התלוי לגמרי בו לקיומו הבסיסי- הפיזי, הרגשי והמנטלי. “החינוך מתחיל על ברכי אמא, וכל מילה הנאמרת באזני הילדים, תורמת או גורעת מעיצוב האישיות של הבוגר” (הוזיאה בלו).
ההורות מביאה עימה אושר גדול, חוויות ואהבה גדולה, אך לפעמים, גם מריבות, קשיים, חיכוכים וכעסים המשאירים את ההורים בחוסר אונים בסיטואציות מסוימות. פעמים רבות, קשיים אלו נובעים מחוסר בידע, כלים והדרכה באותן סיטואציות ולעיתיים גם חוסר הבנה כיצד כדאי לחנך את הילדים.
התנהגות ההורים לפני מאות שנים, שונה מאוד מאופן החינוך של הורים בעידן הנוכחי. בעבר, ההורים היו מחליטים עבור ילדיהם באופן חד משמעי. מילה של הורה, היא מילה שיש לכבד, גם אם הילד לא מעוניין בכך. הצבת גבולות נוקשה וחשיבה של ההורה כי הוא יודע הכי טוב עבור ילדו הם חלק מאותם דרכי חינוך והתנהלות הורית.
אך כיום העולם השתנה, מה שהיה פעם, אינו מתאים להיום. נולדו להן שיטות חדשות ודרכי חינוך אחרות שמנסות לפתור ולעזור בתוך המורכבות של מערכת היחסים שבין ההורה לילד. ההורים רוצים לראות את ילדיהם מאושרים, גדלים ושמחים והם מבינים כי כבר בגיל קטן הילד לומד מהוריו על עצמו, סביבתו והחיים, מאמץ דפוסי חשיבה , אמונות וכלים להמשך חייו. אך לא יודעים כיצד לעשות זו- האם לתת עונש? לנזוף או דווקא לשחרר? האם מה שהילד אומר זה מה שהוא מרגיש באמת? הדרכת הורים נותנת להורים את ארגז הכלים שהם זקוקים לו בתוך התא המשפחתי שלהם כדי להפוך להורים טובים, לייצר שיח פתוח ונכון, לפתח מערכות יחסים טובות, פתוחות וכנות. ההורות המודרנית לא פשוטה, היא דורשת הקשבה, פתיחות וחמלה ויותר מהכול ליווי וקבלת כלים איך להתמודד עם הקשיים היום יומיים של הילד.
חלק מהנושאים בהם עוסקת ההדרכה:
איך לחזק את החוסן הנפשי של הילד
איך לעזור לילד להיות יצור חברתי
איך להכין את הילד לשתף פעולה
הילד בגן: פרידה בבקר, גמילה ממוצצים, מטיטולים ,הולכים לישון
הילד בגיל ביה”ס: סוגיית שיעורי הבית, בחירת חברים, חרמות, פיתוח כישורים שונים
איך להתייחס למסכים, למשחקי המחשב?
וכמובן בעיות גיל ההתבגרות .
הדרכת הורים עוסקת גם בקושי של ילדים בוגרים לעזוב את הקן
לפגישת ייעוץ ראשונית
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם
שאלות נפוצות - אתם שואלים אני עונה
יועצת הורים וזוגיות
גמילה ממוצץ היא תהליך מורכב עבור הילד אך עוד יותר עבור הוריו. כיצד אנו מגיבים לכך? האם להיכנע לקושי של הילד או לא?
הבכי של הילד אוטומטית מכניס אותנו ללחץ לספק לו באופן מידי את מה שיקל עליו, אך האם זה מה שהוא באמת צריך?
אם הילד מראה סימנים שהוא לא בשל לתהליך או כי אתם מרגישים שאינכם פנויים אליו - אל תתחילו אותו. ומרגע שהתחלתם, לא להסתובב לאחור.
יש חשיבות רבה לאופן שבו ההורים מתפקדים בתהליך הגמילה והצלחתו תלויה בהם אפילו במידה רבה יותר מאשר שהוא תלוי בילד.
בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין כיצד לעזור לילד להכיל את התהליך, להבין את הקושי ולעודד אותו בגאווה על היכולת שלו לצלוח את התהליך. כל ילד כמובן יגיב אחרת ולכן בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין את צרכיו של הילד ומשם נוכל לבנות תוכנית המתאימה לו.
כפי שאתם מתמודדים עם התהליך- כך הילד יראה וידע כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.