מדוע כדאי לפנות לייעוץ זוגי?
מרדף אחר האושר. לימדו אותנו כל החיים שאהבה מביאה אושר, וזה נכון. מחקרים מוכיחים כי המפתח לאושר טמון במערכות יחסים אוהבות ואכפתיות. אנחנו מחפשים אהבה כנה ואמיתית והרבה פעמים אנחנו גם נמצא אותה, אבל משום מה לא תמיד נצליח לשמור עליה. אף אחד לא “למד” זוגיות אז איך אפשר לדעת מה נכון או לא נכון? מתי בפעם האחרונה עשיתם מחווה לבן/בת הזוג? מתי ישבתם ודיברתם על מה שמפריע לכם? מתי היו לכם יחסים אינטימיים? אתם מרגישים אהובים? אם התשובות לשאלות אלו מוטלות בספק, כאן מתחילה הבעיה.
שושי הרשקו, מדריכת הורים ויועצת זוגית בוגרת מכון אדלר להורות ובעלת ניסיון עשיר למעלה מחמש עשרה שנה בייעוץ הורים וזוגי, מסבירה כי זוגיות היא כמו הגוף שלנו, מערכת משומנת שצריך לתחזקה באופן יומיומי. לא יודעים מאיפה להתחיל? לא מצליחים לזהות מה הבעיה? משברי אמון, מריבות, מאבקי אגו, קשיים ופערים באינטימיות הזוגית, חוסר תקשורת ועוד בעיות נוספות הן רק פיסה קטנה עליה תוכלו לעבוד עם שושי הרשקו, יועצת זוגית.
הזוגיות הינה הבסיס לכל מערכת יחסים שנקיים בחיינו, על אחת כמה וכמה כשמעורבים ילדים בסיפור. תחומי התמחותה של שושי- ייעוץ לגיל הרך, ייעוץ לגיל ההתבגרות ויועצת זוגית ומשפחתית, מהווים פתרון מקיף ורחב לא רק בבעיה שמתחילה בזוגיות, אלא גם להשפעותיה על שאר האנשים שמקיפים אותה וכיצד ניתן לפתור את הקשיים תוך מתן כלים מתאימים.
הגיע הזמן לקחת את הגה הזוגיות בידיים ולפנות לשושי הרשקו, יועצת זוגית אשר תוכל לסייע לכם לגשר בין הפערים, לשפר את התקשורת וביחד לבנות זוגיות שלא לוקחת, אלא נותנת.
במה תעזור יועצת זוגית?
ייצור מרחב המאפשר הקשבה והבנה
אם עד עכשיו לא הצלחתם לשמוע אחד את השני מרוב מריבות קולניות, צעקות ומילים לא יפות, כאן ההזדמנות להגיד אחד לשני את כל שעל ליבכם בלי ביקורת, בלי שיפוטיות במרחב פתוח והוגן עבור כל אחד מהצדדים.
שיפור התקשורת בין בני הזוג
מה שרואים מכאן, לא רואים משם. יועצת זוגית תדע להצביע על בעיות התקשורת בין בני הזוג ולהביא לתשומת לב הצדדים. לפעמים הדברים לא כפי שהם נראים ואנו מתעקשים לראות את המציאות בדרך שאנו רוצים.
איחוי נתק הנראה בלתי ניתן לגישור
רגע לפני שמפרקים את הכל, כשחושבים שניסינו הכל, זה הזמן להבין שאפשר גם אחרת בדרכים שלא חשבנו עליהן עד כה. יועצת זוגית משמשת כמראה המשקפת את הדברים שלא רצינו לראות או לא רצינו להקשיב להם. כך דברים שהיו נראים בלתי אפשריים הופכים ניתנים לתיקון.
להנחיל דפוסי התנהגות המשפרים את המערכת הזוגית
להתמקד בחיובי ולא לברוח אל האין – “תודה שהכנת לי קפה בבוקר וחשבת עליי”, להיות יותר מקבלים, מתחשבים ומכילים – “אפשר גם להישאר בבית אם את עייפה, נדחה את מה שקבענו לשבוע הבא”, להכיר בכך שסיטואציה יכולה להתפרש בעינו/ה אחרת – במקום לצפות ולחכות שישאל לשלומי ואתאכזב כשזה לא קורה אוכל לעשות זאת בעצמי – “היי, איך עובר היום? מאמינה שהיום שלך עמוס”.
מפגשים עם יועצת זוגית
מפגשים עם שושי הרשקו, יועצת זוגית, נערכים בקליניקה או באמצעות שיחת וידאו באופן אישי או זוגי. המפגשים מעניקים נקודת מבט חדשה לצדדים על כל אחד מבני הזוג. העובדה שזוג חי הרבה שנים תחת אותה קורת גג, לא אומר שהוא באמת חי יחדיו. במפגשים שושי תייעץ מה כדאי לקחת מבן/בת הזוג שיתאים לבית המשותף, תבצע תיאום ציפיות מהתהליך שבסופו יבינו בני הזוג את הצרכים האישיים והמשותפים שיש להם אחד מהשני ומהזוגיות עצמה תוך מתן כלים מתאימים להתמודדות עם קשיים וסיטואציות של חיי היומיום וכיצד ניתן להתגבר עליהם.
סלילת דרך חדשה בעלת ערכים משותפים של יחסים וזוגיות תהווה גדילה וצמיחה הן בנפרד והן כזוג. זוגיות כמו באומנות מחייבת למידה, השקעה ומאמץ על מנת לייצר תוצר שאיתו אולי לא נהיה מושלמים, אך נהיה שלמים.
שושי הרשקו, יועצת זוגית, זמינה להגשים כל רצון הראוי לייעוץ בתחום הזוגיות והמשפחה, להיות אוזן קשבת ולדעת שאושר וזוגיות בריאה, היא בחירה.
בחרו גם אתם באושר שלכם ואעזור לכם לחוות חיים מספקים, מלאים, ואוהבים כמו שרק זוגיות נכונה ובריאה יכולה לתת.
לפגישת ייעוץ ראשונית
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם
שאלות נפוצות - אתם שואלים אני עונה
יועצת הורים וזוגיות
גמילה ממוצץ היא תהליך מורכב עבור הילד אך עוד יותר עבור הוריו. כיצד אנו מגיבים לכך? האם להיכנע לקושי של הילד או לא?
הבכי של הילד אוטומטית מכניס אותנו ללחץ לספק לו באופן מידי את מה שיקל עליו, אך האם זה מה שהוא באמת צריך?
אם הילד מראה סימנים שהוא לא בשל לתהליך או כי אתם מרגישים שאינכם פנויים אליו - אל תתחילו אותו. ומרגע שהתחלתם, לא להסתובב לאחור.
יש חשיבות רבה לאופן שבו ההורים מתפקדים בתהליך הגמילה והצלחתו תלויה בהם אפילו במידה רבה יותר מאשר שהוא תלוי בילד.
בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין כיצד לעזור לילד להכיל את התהליך, להבין את הקושי ולעודד אותו בגאווה על היכולת שלו לצלוח את התהליך. כל ילד כמובן יגיב אחרת ולכן בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין את צרכיו של הילד ומשם נוכל לבנות תוכנית המתאימה לו.
כפי שאתם מתמודדים עם התהליך- כך הילד יראה וידע כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.