גיל ההתבגרות שינויים חברתיים
כשזה נוגע לנושא של גיל ההתבגרות שינויים חברתיים הם בהחלט משהו שאפשר לצפות לו. הגיל הזה מביא עמו תחושות חדשות וחוויות חדשות וצריך להתמודד איתן בצורה הטובה ביותר. בקליניקה של שושי הרשקו – מדריכת הורים לילדים בגיל ההתבגרות ובכלל, תוכלו לקבל את כל הכלים על-מנת לצלוח את הגיל הזה בשלום. אם נתקלתם בשינויים חריפים אצל הילד, אל תמתינו עד שיהיה מאוחר מדי. פנו לקבלת ייעוץ מקצועי ותוכלו לעבור את התקופה הזו בשלום.
גיל ההתבגרות שינויים חברתיים ותפיסתיים אצל המתבגר
רוב ההורים מבינים שבכל הנוגע לנושא של גיל ההתבגרות שינויים חברתיים הם בלתי נמנעים. אבל למה אפשר לצפות?
- הילד יתחיל לחפש את הזהות שלו. עד עכשיו, הוא קיבל אותה כמובן מאליה. בגיל ההתבגרות עולות תהיות לגבי הזהות ומנסים לגבש אותה מבחינה מגדרית, דתית, פוליטית ועוד.
- הילד יתחיל לבקש ולדרוש עצמאות רבה יותר ולמעשה יתחיל להתנתק מההורים. זהו שלב טבעי והוא מלווה גם במתן/לקיחת אחריות גדולה יותר.
- גיל ההתבגרות מאופיין ברדיפה אחרי ריגושים וסקרנות לגבי חוויות חדשות, מה שדוחף נערים ונערות לביצוע מעשים העלולים לסכן את עצמם או אחרים. בהמשך לכך, כשמדברים על גיל ההתבגרות שינויים חברתיים כוללים גם את הלחץ החברתי לבצע מעשים אלו.
- המתבגרים מתחילים “להתאמן” על מערכות יחסים וזוגיות ומגבשים את הזהות המינית שלהם.
- המתבגרים מגבשים את סגנון התקשורת שלהם עם בני גילם ועם החברים. התקשורת של בני הנוער מושפעת גם מתרבות הדיגיטל והשימוש בטכנולוגיה מתקדמת.
כדי להתמודד עם שינויים חברתיים בגיל ההתבגרות, פנו להדרכת הורים
כמו שניתן לשים לב מדובר בשינויים לא פשוטים, הדורשים את תשומת לבם של ההורים כיד מכוונת בתהליך המורכב הזה. לכן, רצוי לפנות להדרכת הורים בכל מה שקשור לנושא של גיל ההתבגרות שינויים חברתיים, מיניים והתנהגותיים. שושי הרשקו מתמחה בטיפול בהורים למתבגרים וטיפלה כבר במאות הורים מרוצים שקיבלו כלים ליישם בתקשורת שלהם עם המתבגרים. פנו גם אתם ותוכלו ליהנות מאיכות חיים בבית מאושר ובריא שכולם בו מתקשרים היטב.
לפגישת ייעוץ ראשונית
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם
שאלות נפוצות - אתם שואלים אני עונה
יועצת הורים וזוגיות
גמילה ממוצץ היא תהליך מורכב עבור הילד אך עוד יותר עבור הוריו. כיצד אנו מגיבים לכך? האם להיכנע לקושי של הילד או לא?
הבכי של הילד אוטומטית מכניס אותנו ללחץ לספק לו באופן מידי את מה שיקל עליו, אך האם זה מה שהוא באמת צריך?
אם הילד מראה סימנים שהוא לא בשל לתהליך או כי אתם מרגישים שאינכם פנויים אליו - אל תתחילו אותו. ומרגע שהתחלתם, לא להסתובב לאחור.
יש חשיבות רבה לאופן שבו ההורים מתפקדים בתהליך הגמילה והצלחתו תלויה בהם אפילו במידה רבה יותר מאשר שהוא תלוי בילד.
בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין כיצד לעזור לילד להכיל את התהליך, להבין את הקושי ולעודד אותו בגאווה על היכולת שלו לצלוח את התהליך. כל ילד כמובן יגיב אחרת ולכן בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין את צרכיו של הילד ומשם נוכל לבנות תוכנית המתאימה לו.
כפי שאתם מתמודדים עם התהליך- כך הילד יראה וידע כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.