מעוניינים בייעוץ ראשוני?

אל תחכו, השאירו פרטים ואחזור בהקדם:




    Israel win

    מתבגרים והצבת גבולות – האם הבעיה היא בגבולות? למה זה נעשה מסובך.

    "תחזרי בשעה 12 ולא מאוחר יותר" , "אתה לא יכול ללכת עכשיו לחבר, יש לך שיעורים". הצבת גבולות מול המתבגרים הוא נושא מורכב ולא ברור. אם בעבר היה ברור כי ההורה משרטט גבול מסוים והילד חייב לעמוד בו ללא כל ויכוח, כיום, ההורות העכשווית הגישה השתנתה והיא נתמכת בגישות חינוכיות תואמות לעידן החדש.  תשומת הלב נתונה בשיח זה לא אל הגבול, אלא על היחסים של הורים וילדים ולכן שיתוף, התייעצות ופתיחות הם חלק מהאלמנטים המרכזיים שעומדים בשיח על גבולות. כילדים קטנים, ההורים בעלי שליטה גדולה יותר בהצבת הגבולות, אך בגיל ההתגברות הדברים משתנים וחשוב לתת את המקום לכך. הצבת גבולות בגילאים האלו, מתייחסת לשלושה מעגלים שונים, בהם השליטה של ההורה משתנה ביחס אל השליטה של הילד בהצבת הגבולות.  המעגל הראשון מתייחס לגבולות של ההורים, הנוגעים לנושאים של בטיחות או סכנות, שמטרתם לשמור על המתבגרים. אלו הם גבולות שההורים שמים ללא כל עוררין וברור כי למתבגר אין בחירה – נהיגה מסוכנת, הליכה למקומות מסוכנים או השתתפות בפעילויות מסכנות.

    המעגל השני -הורים ומתבגרים קובעים יחד דברים. המתבגרים הם יצורים חברתיים והם זקוקים לקשר חברתי, ב"חברת השווים"  הם מקיימים  שיח עם בני גילם, על חוויות ונושאים המעסיקים אותם בגיל זה. לכן, הצבת גבולות בנושאים כמו עישון, שתיה, יציאות עם חברים ושעות חזרה הבייתה הם נושאים שאת הגבולות להם שמים ההורה והמתבגר יחד. זה לא מובן להרבה הורים, אבל כדי להגיע לשיתוף פעולה חשוב להתחשב בדעתו של המתבגר. שיח מקדם, שיתוף הצרכים והרצונות של שני הצדדים ומשא ומתן הם דרכים המאפשרות להגיע להבנה יחד איפה הגבולות עוברים. פתיחות השיח מול המתבגר והקשבה לרצונות שלו תוכל למנוע את המרד והמריבות הנובעות מגבולות שלא מתאימים לו. המטרה היא לגשר בין הרצון של ההורה לרצון של הילד בכדי להגיע לעמק השווה.

    החלק השלישי הוא המקום בו הילדים יכולים להחליט עבור עצמם – בחירת חוגים, חברים, הדרך בה בוחר המתבגר לסדר את החדר (אם בכלל) והשליטה בטריטוריה הפנימית. חשוב לדבר על ההפרדה בין המרחב האישי של הילד אל המרחב הציבורי והמשותף בבית בכל הנוגע לסדר, אך שחרור השליטה מצד ההורים ומתן הזכות למתבגר לשים לעצמו את הגבולות שלו במרחבו הפרטי נותנת לו מרחב לגילוי עצמי לצד הגבולות הברורים שקיימים בחייו. "החופש לחיות הוא בתוך הגבולות". אלפרד אדלר.

    לפגישת ייעוץ ראשונית

    השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם





      הסרטונים שלי

      לכל הסרטונים

      שאלות נפוצות - אתם שואלים אני עונה

      יועצת הורים וזוגיות

      אנחנו פשוט רבים על כל דבר, שני עולמות שונים שפשוט לא מתחברים. רציתי שנלך לייעוץ זוגי בצפון והוא לא מאמין בטיפול. אני לא יודעת מה לעשות, אולי עדיף כבר לפרק?
      כשאנו לא מרגישים טוב אנחנו הולכים להיבדק אצל הרופא או כשיש לנו דילמות פיננסיות אנחנו מתייעצים עם בנקאי.
      מסיים יום עבודה עמוס ומחכה להגיע הביתה. עד שסוף סוף אני מגיע, אני נכנס הביתה ומצטער שנכנסתי. כל המטבח מלוכלך, הסירים על השיש, הכלים בכיור והיא פשוט יושבת בסלון רואה טלוויזיה עם הילדים. חשוב לי לאכול ארוחת ערב במטבח מסודר ונקי ונדמה לי שלא אכפת לה בכלל ממה שחשוב לי או שהיא פשוט משאירה הכל לי. זה מוציא אותי מדעתי! מה עליי לעשות?
      מכאן הדרך קצרה. ריבים, צעקות, מילים לא יפות ובקיצור מהומת אלוהים שלא נזכור איך התחילה. מהומה שנמשכת ימים ואף שבועות. כל צד עם האגו שלו לפניו ולא מוכן לשמוע שום דבר אחר. אנרגיית החיים בבית משתנה- קמים בבוקר כעוסים, חוזרים כעוסים והילדים סופגים את הכל. האם זה מה שחלמנו עליו כשהקמנו בית משותף? איך חוזרים אחורה ממילים שחותכות קדימה?
      "הבת שלי בת 3 והיום אמרה שהיא כבר ילדה גדולה ולא צריכה מוצץ. כבר שמחנו ובאמת ערכנו טקס פרידה. הכל היה טוב ויפה עד שהגיע הזמן לישון. צרחות אימים ותחנונים שהמוצץ יחזור. מה עליי לעשות עכשיו, לתת או לא?"

      גמילה ממוצץ היא תהליך מורכב עבור הילד אך עוד יותר עבור הוריו. כיצד אנו מגיבים לכך? האם להיכנע לקושי של הילד או לא?

      הבכי של הילד אוטומטית מכניס אותנו ללחץ לספק לו באופן מידי את מה שיקל עליו, אך האם זה מה שהוא באמת צריך?

      אם הילד מראה סימנים שהוא לא בשל לתהליך או כי אתם מרגישים שאינכם פנויים אליו - אל תתחילו אותו. ומרגע שהתחלתם, לא להסתובב לאחור.

      יש חשיבות רבה לאופן שבו ההורים מתפקדים בתהליך הגמילה והצלחתו תלויה בהם אפילו במידה רבה יותר מאשר שהוא תלוי בילד.

      בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין כיצד לעזור לילד להכיל את התהליך, להבין את הקושי ולעודד אותו בגאווה על היכולת שלו לצלוח את התהליך. כל ילד כמובן יגיב אחרת ולכן בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין את צרכיו של הילד ומשם נוכל לבנות תוכנית המתאימה לו.

      כפי שאתם מתמודדים עם התהליך- כך הילד יראה וידע כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.
      דילוג לתוכן