מעוניינים בייעוץ ראשוני?

אל תחכו, השאירו פרטים ואחזור בהקדם:




    Israel win

    מפגשי ייעוץ זוגי

    פרפרים בבטן וההתרגשות בשיאה. סיפור התאהבות קסום שחשבת שקיים רק בסרטים לפתע דופק על דלתך. הכנות, סידורים, לחץ ומאות אנשים אשר הגיעו לחגוג את ברית אהבתכם. יוצאים יחד לדרך משותפת בברית האהבה ואתה כבר מדמיין את הבית שתמיד חלמת עליו עם השותפה שבחרת לחיים. אך איכשהו שנתיים אחרי ואתה כבר מוצא את עצמך קורא את השורות האלה ולא מבין איך הגעת לפה. מה קרה בדרך?

    חיים משותפים מצריכים אחריות ומחויבויות שונות, כמו היכולת לכלכל את הבית המשותף, משימות קבועות וכו'. הבית שהיה באווירת אופוריה של התאהבות משתנה לבית לחוץ ועמוס המחויב בתיאום ציפיות והבנה. לפתע אנו מגלים את ההתנהלות היומית של כל אחד מבני הזוג וכיצד עלינו להתנהג עמה.

    שושי הרשקו, יועצת זוגיות ומשפחה בעלת ניסיון של מעל לשני עשורים מתארת את המצב כשכיח לחלוטין על ספת הטיפולים. זוגות רבים מרגישים את "הנפילה" מסיפור האהבה הרומנטי אל המציאות המורכבת של שני אנשים שונים שחולקים בית ועתיד משותף.

    למה ללכת ליועצת זוגיות דווקא עכשיו?

    למרות האינסטינקט הטבעי שלנו לחצות את הגשר כשמגיעים אליו, התחלת חיי הנישואין זהו הזמן האידיאלי ביותר להגיע למפגשי יועצת זוגיות, לפני כל משבר.

    כל אחד מבני הזוג מגיע לחיים המשותפים כשהוא מביא איתו עולם שלם – רצונות, סדרי עדיפויות שונים, ערכים, צרכים, ציפיות ואמונות. כשאנו בפתחם של חיים משותפים ביחד, טבעי שיתגלו פערים ומחלוקות בין כל אלה.

    ומה קורה כאשר אין תקשורת על רקע השוני? כך מתחילים ריבים, שתיקות במשך שעות ואף ימים, מאבקי אגו, משברים, אי אמון וזאת רק ההתחלה.

    במפגשים עם שושי הרשקו, יועצת זוגיות, תוכלו לבנות דרך זוגית בריאה אשר יש בה מקום לשניים ומבוססת על דפוסי תקשורת נכונים, הבנה והכלה.

    מה כוללים מפגשי יועצת זוגיות?

    מפגשי יועצת זוגיות עם שושי הרשקו נערכים באופן אישי או זוגי בקליניקה או באמצעות שיחת וידאו. בנוסף ישנן סדנאות והרצאות רבות המועברות על ידי שושי בנושאים שונים המגיעים לכל בית כמו תקשורת במשפחה, הורות לילדים צעירים, זוגיות ועוד.

    שושי, בוגרת לימודי הורות במכון אדלר, בעלת שירותים ייחודים בשל תחומי התמחותה: ייעוץ לגיל הינקות, ייעוץ למתבגרים ולהוריהם וייעוץ להורים וזוגיות. באופן ייעוץ זה, ישנם מספר יתרונות מוכחים להצלחה אשר אפשר למנות כמו מציאת נקודות בעייתיות וטיפולן בלי תלות במיקומן – האם הבעיה נובעת מהתקשורת בזוגיות ההורים? האם היא מתחילה בחינוך הילד בגיל הינקות? ועוד.

    שאלות ותשובות על מפגשי יועצת זוגיות שושי הרשקו

    + "אני ובעלי נשואים ארבע שנים פלוס ילד. בתקופת טרום החתונה היינו מאוהבים אחד בשני מעל הראש, אבל בשנה האחרונה יש בינינו מחלוקות ופער שגדל מיום ליום. הרבה פעמים אנחנו רבים ויש שתיקה שנמשכת ימים. וגם אם אנחנו מנסים לדבר, מילה אחת לא במקום ומתחילים שוב במריבה. הוא הציע שנלך ליועצת זוגיות אך אני חוששת שזה לא יעזור. מה עליי לעשות?"

    התאהבות היא דבר נפלא ועוד יותר כשאתם מרגישים מספיק בטוחים כדי למסד אותה. ההתאהבות היא שלב אינטנסיבי ומרגש הודות לרגשות עמוקים והורמונים אשר אחראים על כך שתרגישו שכל יום על פני האדמה עם אותו האדם גורם לכם להרגיש הכי טוב בעולם. חשבתם כי סוף סוף מצאתם את האדם הנכון עבורכם לחיים משותפים ומשפחה, אך משום מה זה לא מה שאתם מרגישים עכשיו. לאט לאט התחלתם בגילוי של בן הזוג שלכם, מכל הבחינות. נקודות החולשה שלו, רגישויות, דפוסי תקשורת והתנהגות. לפתע השלם שהייתם הופך לשני אנשים נפרדים בעלי ציפיות שונות אחד מהשני עם צרכים שונים שלא מצליחים לתקשר.
    השלב הזה מערער ומפחיד אך הכרחי. שלב זה מביא לתהליך שלנו עם עצמנו. הרי אין אדם שיכול להכיל אותנו בשלמותנו. לכן אנו צריכים לעשות חשיבה מחדש על מה אנחנו לא מתפשרים בזוגיות ומשפחה, על מה כן ניתן לוותר, מה אנחנו מצפים לקבל ועל איזה צרכים חשוב לנו לקבל מענה.

    דווקא ההתמודדות עם חוסר השלמות של הקשר הזוגי היא זאת אשר תרחיק אותנו מהפנטזיה של "קשר התאהבות" שאינו קיים במציאות ותקרב אותנו לעבר קשר המבוסס על קבלת הטוב והפגמים שבו ולעורר קשר אינטימי, קרוב ואמיתי.

    כאשר אנו נתקעים בשלב של מאבקים ואי אמון, אנו לא מאפשרים לקשר להתפתח והעתיד נותר כלוט בערפל, הטינה מצטברת ויש מחלוקות וריבים. במצב כזה, מפגשי יועצת זוגיות עם שושי הרשקו יוכלו לסייע לכם ביצירת מרחב בטוח בו תוכלו לקיים דיאלוג בוגר וישיר שיעזור לכם לבנות קשר אמיתי, יציב ואינטימי. תוך קבלת כלים מתאימים, תוכלו לצאת לדרך חדשה והכי חשוב, משותפת.

    לפגישת ייעוץ ראשונית

    השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם





      הסרטונים שלי

      לכל הסרטונים

      שאלות נפוצות - אתם שואלים אני עונה

      יועצת הורים וזוגיות

      אנחנו פשוט רבים על כל דבר, שני עולמות שונים שפשוט לא מתחברים. רציתי שנלך לייעוץ זוגי בצפון והוא לא מאמין בטיפול. אני לא יודעת מה לעשות, אולי עדיף כבר לפרק?
      כשאנו לא מרגישים טוב אנחנו הולכים להיבדק אצל הרופא או כשיש לנו דילמות פיננסיות אנחנו מתייעצים עם בנקאי.
      מסיים יום עבודה עמוס ומחכה להגיע הביתה. עד שסוף סוף אני מגיע, אני נכנס הביתה ומצטער שנכנסתי. כל המטבח מלוכלך, הסירים על השיש, הכלים בכיור והיא פשוט יושבת בסלון רואה טלוויזיה עם הילדים. חשוב לי לאכול ארוחת ערב במטבח מסודר ונקי ונדמה לי שלא אכפת לה בכלל ממה שחשוב לי או שהיא פשוט משאירה הכל לי. זה מוציא אותי מדעתי! מה עליי לעשות?
      מכאן הדרך קצרה. ריבים, צעקות, מילים לא יפות ובקיצור מהומת אלוהים שלא נזכור איך התחילה. מהומה שנמשכת ימים ואף שבועות. כל צד עם האגו שלו לפניו ולא מוכן לשמוע שום דבר אחר. אנרגיית החיים בבית משתנה- קמים בבוקר כעוסים, חוזרים כעוסים והילדים סופגים את הכל. האם זה מה שחלמנו עליו כשהקמנו בית משותף? איך חוזרים אחורה ממילים שחותכות קדימה?
      "הבת שלי בת 3 והיום אמרה שהיא כבר ילדה גדולה ולא צריכה מוצץ. כבר שמחנו ובאמת ערכנו טקס פרידה. הכל היה טוב ויפה עד שהגיע הזמן לישון. צרחות אימים ותחנונים שהמוצץ יחזור. מה עליי לעשות עכשיו, לתת או לא?"

      גמילה ממוצץ היא תהליך מורכב עבור הילד אך עוד יותר עבור הוריו. כיצד אנו מגיבים לכך? האם להיכנע לקושי של הילד או לא?

      הבכי של הילד אוטומטית מכניס אותנו ללחץ לספק לו באופן מידי את מה שיקל עליו, אך האם זה מה שהוא באמת צריך?

      אם הילד מראה סימנים שהוא לא בשל לתהליך או כי אתם מרגישים שאינכם פנויים אליו - אל תתחילו אותו. ומרגע שהתחלתם, לא להסתובב לאחור.

      יש חשיבות רבה לאופן שבו ההורים מתפקדים בתהליך הגמילה והצלחתו תלויה בהם אפילו במידה רבה יותר מאשר שהוא תלוי בילד.

      בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין כיצד לעזור לילד להכיל את התהליך, להבין את הקושי ולעודד אותו בגאווה על היכולת שלו לצלוח את התהליך. כל ילד כמובן יגיב אחרת ולכן בהדרכת הורים לגיל הרך אנו נבין את צרכיו של הילד ומשם נוכל לבנות תוכנית המתאימה לו.

      כפי שאתם מתמודדים עם התהליך- כך הילד יראה וידע כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר.
      דילוג לתוכן